Після акції протесту під ОПУ скоєно напад на журналіста

Після сьогоднішньої акції протесту під Офісом президента на кореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного було скоєно напад. Нападники знімали все, що відбувається, і згодом опублікували відеозапис нападу.

Про це повідомляють «Букви».

Після завершення акції під Офісом президента фотокореспондента журналіста наздогнала група осіб, в агресивній формі вимагала видалення фотографій, які були зроблені ним під час заходу, і застосувала проти нього силу.

Нападники знімали все, що відбувається на телефон.

Під час акції, за словами Олександра Кужельного, невідомий в Балаклаві підійшов до нього, запитав, що він тут робить, і в імперативній формі переконував піти.

Після цього інциденту кореспондент вирішив вести себе обережніше і швидко залишити місце після того, як акція завершиться. Однак після завершення акції його наздогнала група осіб, в агресивній формі вимагала видалення фотографій, зроблених кореспондентом, і застосувала проти нього силу.

«Я не встиг пройти і метрів сто, мене покликали. Я повернувся, якийсь хлопець наздогнав мене. Він запитав, що я фотографував, щоб я видалив ці фотографії. Тоді підійшли інші хлопці, вони оточили мене. Я намагався відійти, вони за мною. Вимагали, щоб я дістав телефон і видалив фотографії. Я сказав, що я журналіст, прийшов, щоб вести зйомку. Запитали, з якого видання, я показав «корочку». Але вони не відстали, почали говорити, що я «лівак». Я запропонував їм підійти до Андрія Білецького (лідер «Нацкорпусу», який був серед організаторів акції - ред.), він підтвердить, що я журналіст. Вони не були згодні нікуди йти. Один почав мене бити по нозі, інший кудись у голову, і я впав », - розповів Олександр Кужельний.

У результаті нападу фотокореспондент отримав тілесні ушкодження - численні синці, подряпини, садна.

Нагадаємо, що члени організації «Національний корпус» зібралися на мітинг під Офісом президента сьогодні, 14 серпня, з метою «дати зрозуміти владі», що їх не зламати «тиском і репресіями». Під час протестів почались сутички.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО