Росія вже кілька років має в Криму ядерну зброю – Арестович

Російські війська в окупованому Криму вже кілька років можуть мати ядерну зброю. Ще у 2015 році там були помічені представники управління російського Генштабу, яке відповідає за зберігання і розміщення ядерного озброєння.

Про це заявив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24».

Арестович, коментуючи слова віцепрем'єр-міністра Олексія Резнікова про підготовку РФ розгортання в Криму ядерної зброї, припустив, що воно там вже давно знаходиться.

«Я не знаю, звідки інформація у Рєзнікова, але він як віцепрем'єр отримує інформацію від спецслужб, це напевно. Що стосується ядерної зброї в Криму, я взагалі не впевнений, що його там давно немає. Те, що представники 12 Головного управління Генштабу Росії, які відповідають за збереження і експлуатацію ядерної зброї, там з'являлися - це було ще у 2015 році. Те, що на озброєнні знаходиться тактична ядерна зброя біля Чорноморського флоту і підрозділів, які там знаходяться. Не виключаю, що воно там давно» - сказав він.

За словами Арестовича, також має значення те, яку конкретно ядерну зброю росіяни розгорнули на окупованому півострові.

«Якщо це тактичний ранець у спецназу - це одне. Якщо це бомба на Су-24 або Су-25, ядерний боєзапас в артилерії, ядерні торпеди на кораблях... Трохи знаючи росіян, я думаю, що вони у 2015 році вже все туди притягли, що їм було потрібно. Якщо мова йде про ядерну зброю стратегічного призначення - це зовсім інше» - резюмував він.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з реінтеграції Олексій Резніков 10 серпня заявив про те, що Росія готує розміщення ядерної зброї в Криму. У МЗС України раніше заявляли про те, що Російська Федерація в окупованому Криму розмістила потенційні носії ядерної зброї. А також продовжує розвивати військову інфраструктуру.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО