У Кабміні готують санкції за тиск на ПЦУ в Криму

Мінреінтеграції підготувало список санкцій щодо осіб, які переслідують Православну церкву України в анексованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«У неділю, 8 серпня 2021 року, представники так званого «Центру протидії екстремізму» російського окупаційного режиму в АР Крим на чолі з майором М. Горевановим увірвалися до монастиря Святого Димитрія Солунського Кримської єпархії Православної церкви України, який знаходиться в с. Балки, Білогірського району. Російські силовики силоміць змусили настоятеля монастиря архімандрита Даміана зупинити богослужіння», - йдеться в повідомленні.

Свої дії силовики мотивували тим, що богослужіння нібито порушує російське законодавство, а саме - рішення так званого «Міністерства юстиції Республіки Крим». На всіх учасників богослужіння склали протоколи.

У Мінреінтеграції заявили, що розцінюють це як черговий акт тиску з боку РФ на жителів тимчасово окупованого Криму і засуджують грубе порушення прав українських громадян на свободу совісті та віросповідання.

«Україна буде продовжувати ідентифікувати причетних до подібних порушень для застосування проти них санкцій. Зараз Мінреінтеграції вже підготувало список санкцій щодо осіб, які перешкоджають діяльності Православної церкви України, очікується, що його прийняття Кабінетом міністрів відбудеться в найближчі дні», - йдеться в повідомленні.

Так, пропонується застосування обмежувальні заходи до суддів РФ і іншим посадовим особам, причетним до переслідування громади ПЦУ в Криму.

Нагадаємо, раніше п'ять країн приєдналися до продовження «кримських санкцій» ЄС.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО