Екссуддя Чаус озвучив свою версію викрадення з Молдови

Підозрюваний в одержанні неправомірної вигоди колишній суддя Дніпровського районного суду міста Києва Микола Чаус вважає, що його викрали на території Молдови з метою подальшого вбивства.

Про це він заявив під час засідання у Вищому антикорупційному суді, повідомляє «Слово і діло».

Як стверджує Чаус, він є потерпілим у кримінальному провадженні за фактом його викрадення в Молдові з метою вбивства. Однак, за його словами, вбивство не вдалося реалізувати, оскільки колишній суддя втік, пройшов 50 км пішки та добровільно з'явився до органів Служби безпеки України. Чаус додав, що до нього вжиті заходи безпеки у зв'язку із існуванням загрози вбивства.

Нагадаємо, 30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області та доставили до приміщення СБУ. Спочатку його адвокату Ростиславу Кравцю повідомляли, що Чауса немає у приміщеннях спецслужби.

Пізніше у СБУ підтвердили, що Чаус у них, але заперечили його переховування. Як стверджують в органі, екссуддя не затриманий, має статус потерпілого у справі про його викрадення і тому до Чауса застосували заходи безпеки. Після цієї заяви адвокат Кравець зміг зустрітися зі своїм клієнтом. Але вже 3 серпня він не зміг повторно поспілкуватися з Чаусом.

Після цього НАБУ затримало екссуддю в лікарні Феофанія. Про місце перебування Чауса їм розповіли в СБУ. Надалі Вищий антикорупційний суд відправив його під цілодобовий домашній арешт. Адвокат Чауса заявив, що вони будуть оскаржувати запобіжний захід.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО