Загибель трьох українців у колонії «ДНР» обговорять на засіданні ТКГ

Вбивство трьох громадян України, вчинене в одній з колоній на окупованій бойовиками проросійських формувань території Донецької області буде розглядатися на засіданні Тристоронньої контактної групи по Донбасу.

Про це заявила представниця окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) української делегації в ТКГ Тетяна Іванова в ефірі телеканалу «Дом».

«Це велика трагедія, це громадяни України. І навіть якщо людина вчинила злочин, це не означає, що він позбавлений або ущемлений у всіх інших цивільних правах. Крім того, що він позбавлений волі. Тому, якщо є можливість зараз звернутися до родичів людей, які там відбувають покарання, Я дуже прошу, щоб вони перевірили цю інформацію - чи дійсно їх рідні не хочуть відбувати покарання на підконтрольній території... І я прошу родичів: якщо ви знаєте про те, що ця інформація помилкова, зверніться в координаційний центр, в СБУ для того, щоб ваших родичів включили в списки на обмін. Це може зберегти їм життя» - заявила вона.

Нагадаємо, 9 серпня стало відомо, що в Кіровській виправній колонії №33, яка знаходиться на території так званої «ДНР», вбили трьох засуджених громадян України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО