Меркель виступила за імплементацію «формули Штайнмаєра» в українське законодавство

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає за необхідне, щоб так звана «формула Штайнмаєра» була імплементована в українське законодавство. Також вона виступає за проведення виборів на окупованій частині Донбасу.

Про це канцлер заявила на пресконференції в Берліні, трансляція якої йшла на сторінці офісу президента України в Facebook.

«На жаль, у зв'язку з Мінськими домовленостями у нас не вистачає прогресу. Україна вздовж лінії розмежування відкрила багато КПВВ. На жаль, не в такій же самій мірі це було зроблено з боку сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. З іншого боку, нам потрібна імплементація так званої «формули Штайнмаєра» в українському законодавстві. Ми хочемо домогтися, щоб у цих регіонах були проведені вибори... Німеччина буде і надалі виступати за досягнення прогресу в Мінських домовленостях», - сказала вона.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський провів зустріч з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Співрозмовники приділили увагу ситуації з безпекою на Донбасі та обговорили прагнення України стати членом ЄС і НАТО та шляхи реалізації цієї мети.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО