Україна зробила багато для вступу в НАТО і хоче почути терміни – Кулеба

Україна зробила дуже багато для євроатлантичної інтеграції. Тому Україна бажає почути точні терміни вступу країни до НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час інтерв'ю в центрі східноєвропейських досліджень у Вільнюсі 8 липня, повідомив «Кореспондент».

«Ми хочемо почути чесну відповідь... Ми розуміємо, що членство в НАТО - це не дата в календарі, яку можна виділити червоним. Але ми зробили вже достатньо, щоб заслужити наступного кроку в нашій євроатлантичній інтеграції», - підкреслив він.

Кулеба нагадав, що Україна вже провела необхідні реформи у сфері оборони та безпеки, необхідні для відповідності стандартам НАТО. Реформи йтимуть і надалі. При цьому міністр більш ніж упевнений, що на питання вступу України в НАТО впливає Росія.

«З одного боку, ми чуємо заяви, що Росія не має права голосу у відносинах між Україною і НАТО, але водночас ми чуємо за зачиненими дверима і при вимкнених мікрофонах, що це не найкращий час для євроатлантичної інтеграції України, оскільки «ми повинні враховувати Росію». Так функціонує політика, і ми розуміємо це. Наша позиція проста: ми всі реалісти, і якщо Росія є причиною, не кажіть нам, що це через нестачу реформ», - заявив міністр.

Нагадаємо, 7 липня президент Володимир Зеленський заявив про те, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дозволить перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.

У відповідь на це спецпредставник генсека НАТО Джеймс Аппатурай заявив, що ніякого переліку конкретних реформ для України немає і бути не може.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО