ТКГ на наступному засіданні підніме питання порушення бойовиками режиму припинення вогню

На засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту в Донбасі 6 липня буде піднято питання про частіші порушення режиму припинення вогню проросійськими збройними формуваннями.

Про це йдеться в повідомленні української делегації в ТКГ в Telegram.

У ТКГ зазначили, що кілька минулих днів відзначилися випадками грубих порушень режиму тиші бойовиками. Застосовувалася зброя, яка заборонена Мінськими угодами. У лавах Збройних сил України є вбиті та поранені.

«Найнебезпечніше в цьому те, що російські війська обстрілюють населені пункти, зокрема, Авдіївку. Сьогодні в результаті вогню противника один військовослужбовець загинув, троє отримали поранення. Напередодні загинув ще один український військовослужбовець», - зазначає українська делегація в ТКГ.

Про факти порушення режиму припинення вогню Україна повідомила ОБСЄ.

«Українська делегація в ТКГ почне своє завтрашнє засідання з цієї теми, використовуючи свої дипломатичні можливості для повернення до повного дотримання режиму припинення вогню... Також питання грубих порушень окупаційними військами режиму припинення вогню буде поставлено в ході консультацій в рамках Нормандського формату», - йдеться в повідомленні.

Бойовики ще 1 липня обстріляли з важких артсистем житлові будинки в населеному пункті Водяне на Донбасі. Пошкоджено цивільні будівлі.

4 липня бойовики на Донбасі обстріляли позиції українських військових 6 разів за минулу добу. 1 боєць загинув, ще 1 отримав поранення.

5 липня протягом доби в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики три рази обстріляли позиції ЗСУ.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО