У світі знову подешевшала нафта

Ціни на нафту знизилися у понеділок, 5 липня, після чотирьох днів зростання в очікуванні продовження переговорів ОПЕК+ про збільшення поставок великих виробників.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить 76,07 дол. за барель, що на 0,1 дол.(0,13%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на 0,09 дол. (0,12%) - до $75,07 за барель. Попередні торги по стандартам завершилися на рівні 76,17 дол. і 75,16 дол. відповідно.

Більшість країн-учасниць угоди підтримує збільшення виробництва нафти на 400 тисяч барелів на добу (б/д) з серпня і продовження угоди до кінця 2022 року. Винятком стали ОАЕ, які наполягають на зміні своєї референтної бази зниження видобутку з 3,168 до 3,8 млн б/д, а також не підтримують продовження угоди ОПЕК+.

Нагадаємо, навіть якщо Білорусь повністю припинить поставки палива в Україну, Києву знадобиться не більше двох тижнів, щоб повністю замістити Білоруський імпорт з нових джерел.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО