Стефанішина озвучила терміни переговорів щодо перегляду економчастини УА з ЄС

Перший раунд переговорів про перегляд економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС може завершитися восени 2021 року.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час слухання цього питання профільним комітетом ВР у понеділок, 5 липня.

«Фактично за один рік ми (Україна - ред.) пройшли весь цикл переговорів - від ініціювання перегляду Угоди про асоціацію до вже призначення першого раунду переговорів і готовності і з української, і з європейської сторони завершити їх вже восени цього року», - заявила Стефанішина.

Вона уточнила, що цей перший раунд в основному базується на перегляд тарифних умов торгівлі між Україною та ЄС, щоб «Україна і ЄС відпрацювали всі техніки, методики та юридичні аспекти ухвалення таких рішень».

Разом з тим на наступних раундах переговорів, за її словами, Україна буде піднімати, зокрема, питання про зменшення бар'єрів у торгівлі та про приєднання до конвенції про єдиний режим транзиту («митний безвіз»).

Нагадаємо, у Мінекономіки раніше анонсували, що Угоду про асоціацію України з ЄС планують оновити.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО