Тупицький подав на Україну до суду – вимагає мільйон гривень

Звільнений президентом Володимиром Зеленським ексголова Конституційного Суду України Олександр Тупицький подав на Україну до суду. Однак справа стосується не його посади, а торішнього урізання зарплат чиновників. Тупицький вимагає від України відшкодувати йому недоотримані 900 тис. грн.

Про це повідомили в Окружному адміністративному суді Києва, в який прийшов позов Тупицького.

У заяві суддя вимагає визнати протиправною бездіяльність КСУ щодо непогашення перед ним заборгованості із зарплати в період з 18 квітня по 28 серпня 2020 року. Тоді рішенням КСУ урізання зарплат чиновників на період пандемії коронавірусу і карантину визнали незаконним.

Виходячи з цього, Тупицький зажадав погасити перед них заборгованість. Окружний адмінсуд Києва розглядає питання відкриття адміністративного провадження.

Нагадаємо, раніше шість суддів заблокували роботу КСУ, зажадавши в ультимативній формі участі в засіданні суду Тупицького. Як результат - для засідання не вдалося зібрати кворум.

У президента Володимира Зеленського прокоментували ситуацію в КСУ. В ОПУ вважають що поведінка шести суддів Конституційного Суду схожа на шантаж.

Цього тижня справу Тупицького в суді почали розглядати по суті. Однак засідання відклали до 21 липня.

Перед цим прокурори відкликали клопотання, в якому вимагали обрати Тупицькому запобіжний захід.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО