У Вірменії оголосили про перемогу партії Пашиняна на дострокових виборах

Центральна виборча комісія (ЦВК) Вірменії оголосила офіційні підсумки виборів у Вірменії. Відповідно до них, перемогу на виборах здобула партія «Громадянський договір» Нікола Пашиняна.

Про це повідомляє «Радіо Азатутюн».

Партія отримала 71 депутатський мандат, оскільки набрала 53,91% голосів. Друге місце отримав політичний блок «Айастан» («Вірменія») на чолі з експрезидентом Вірменії Робертом Кочаряном; його результат - 21,09% голосів.

Третє місце зайняв блок «Честь маю» з 5,22%, який сформований навколо експрезидента Вірменії Сержа Саргсяна. Хоча блок не подолав 7%-й бар'єр, проте, до парламенту він все ж пройшов.

Нагадаємо, що після поразки у війні в Нагірному Карабасі у Вірменії триває політична криза. У країні мітингували за відставку прем'єра країни Нікола Пашиняна.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян 25 квітня пішов у відставку. Тоді він підкреслив, що продовжить виконувати обов'язки прем'єра до виборів. Пашинян також повідомив, що очолювана ним партія «Громадянський договір» візьме участь у виборах, а він балотуватиметься в прем'єри.

Вибори у Вірменії пройшли 20 червня.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО