Прем'єр Вірменії подав у відставку

Читать на русском
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян пішов у відставку. Він продовжить виконувати обов'язки глави уряду до позачергових парламентських виборів.
Фото BBC

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян пішов у відставку. Він продовжить виконувати обов'язки глави уряду до позачергових парламентських виборів.

Про це він заявив у відеозверненні, яке транслювалося на його Facebook-сторінці.

«Для реалізації конституційних положень і розпуску парламенту я сьогодні подаю у відставку. Я міг би подати у відставку не сьогодні, але я вирішив зробити це саме в День громадянина. Таким чином, отриману від громадянина владу ми повертаємо йому, щоб він вирішив подальшу долю влади за допомогою вільних, справедливих і конкурентних виборів», – зазначив Пашинян.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

Він підкреслив, що продовжить виконувати обов'язки прем'єра до виборів. Пашинян також повідомив, що очолювана ним партія «Громадський договір» візьме участь у виборах, а він буде балотуватися у прем'єри.

За законодавством Вірменії проведення позачергових виборів можливе тільки після відставки прем'єра і провалу двох спроб обрання нового глави уряду.

Нагадаємо, після поразки у війні в Нагірному Карабасі в Вірменії триває політична криза. В країні мітингували за відставку прем'єра країни Нікола Пашиняна.

Додамо, що позачергові парламентські вибори у Вірменії відбудуться 20 червня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: