У Вірменії проходять дострокові парламентські вибори

Читать на русском
У Вірменії сьогодні, 20 червня, проходять позачергові парламентські вибори.  Виборці обирають між 21 політичною партією та чотирма блоками.
Фото DW

У Вірменії сьогодні, 20 червня, проходять позачергові парламентські вибори. Виборці обирають між 21 політичною партією та чотирма блоками.

Про це повідомляє вірменське агентство news.am.

Понад 2 тисячі виборчих дільниць по всій Вірменії відкрилися для голосування на дострокових парламентських виборах. Дільниці будуть відкритими протягом 12 годин. За цей час вірмени зможуть віддати свій голос одній з 21 політичних партій та чотирьох партійних альянсів. Основні фаворити перегонів – глава уряду Нікол Пашинян («Громадянський договір») і експрезидент Роберт Кочарян (блок «Айастан»).

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

Ці вибори ознаменувалися рекордною кількістю суперників. Зазначають, що для потрапляння до парламенту політичним партіям необхідно подолати 5-відсотковий поріг, а партійним блокам – 7-відсотковий поріг.

У списки виборців включено 2 мільйони 578 тисяч 678 громадян.

Нагадаємо, після поразки у війні в Нагірному Карабасі в Вірменії триває політична криза. В країні мітингували за відставку прем'єра країни Нікола Пашиняна.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян 25 квітня пішов у відставку. Тоді він підкреслив, що продовжить виконувати обов'язки прем'єра до виборів. Пашинян також повідомив, що очолювана ним партія «Громадський договір» візьме участь у виборах, а він буде балотуватися у прем'єри.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: