Органи влади проводять успішну кадрову оптимізацію – Немчинов

Виконавча влада продовжує успішно проводити кадрову оптимізацію. Апарат державного управління скорочується.

Про це заявив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Зараз, за даними Держстату, станом на I квартал 2021 року в Україні було близько 30 тисяч вакансій держслужбовців. При цьому протягом пандемічного року відбувалася процедура кооптації вакансій через процедуру відборів. Зараз державна служба вдосконалюється в частині цифровізації, впровадження нових процесів», - сказав він.

Немчинов додав, що планується скоротити держапарат на 10%.

«Відповідно, було доручення прем'єра, щоб оптимізувати структуру центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів, оптимізувати чисельність залежно від органу та рівня виконання ним функціоналу до 10%. Це можуть бути як внутрішні реорганізації, так і скорочення вакансій. В першу чергу мова йде про скорочення тих вакансій, які роками не заповнюються», — сказав він.

Нагадаємо, згідно із законопроєктом, рекомендованим до прийняття профільним комітетом у Верховній Раді України, планується під час дії надзвичайної ситуації через коронавірус урізати максимальний розмір зарплати для окремих категорій осіб.

Також реформа системи оплати праці держслужбовцям буде врегульована на основі класифікації посад законопроєктом, який знаходиться на стадії розробки.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО