У Зеленського з'явилися нові радники – уповноважені президента

В Офісі президента України заявили про трансформацію інституту уповноважених голови держави. У Володимира Зеленського буде чотири радники - уповноважені.

Про це повідомила пресслужба ОПУ у вівторок, 15 червня.

«З метою розширення гуманітарних аспектів діяльності інституту уповноважених президента України ухвалено рішення про трансформацію роботи за відповідними напрямами та розширення функціональних можливостей наявних посад. Замість звичних уповноважених тепер працюватимуть радники – уповноважені президента України. При цьому один з напрямів вирішено замінити», - йдеться в повідомленні.

Радник - уповноважений з питань безбар'єрності. Ним стала Тетяна Ломакіна, голова громадської організації «Безбар'єрність».

До сфери відповідальності цього радника - уповноваженого буде входити забезпечення здійснення президентом України конституційних повноважень щодо додержання конституційної норми про визнання в Україні людини, її життя та здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки найвищою соціальною цінністю.

Радник - уповноважений з прав дитини та дитячої реабілітації: призначена Дар'я Герасимчук, виконавчий директор громадської організації «Відчуй».

«Напрям державної роботи щодо прав дітей поширюється на сферу дитячої реабілітації, що надзвичайно актуально, зокрема в умовах продовження збройної агресії проти України», - відзначили в ОПУ.

Радник - уповноважений з питань учасників бойових дій. Посада залишається за Вадимом Свириденком.

Радник - уповноважений з питань Фонду президента України щодо підтримки освіти, науки і спорту - Ольга Будник.

«Відбулася заміна напрямку уповноваженого президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України. Тепер буде працювати радник - уповноважений президента України з питань Фонду президента України щодо підтримки освіти, науки і спорту», - уточнили в ОПУ.

Серед її завдань - активізувати виконання державних гуманітарних програм, спрямованих на розвиток людини і прогрес суспільства.

Нагадаємо, раніше Зеленський провів кадрові перестановки в наглядовій раді «Укроборонпрому».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО