Німеччина остаточно відмовилася постачати Україні зброю

Німеччина прийняла остаточне рішення не постачати Україні летальну зброю для переоснащення Збройних сил України.

Про це заявив глава міністерства закордонних справ ФРН Хайко Маас під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Маас заявив, що Німеччина залишиться найбільшим двостороннім партнером для України. Берлін як і раніше буде послідовно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, проте ніякої зброї від нього Україна не дочекається.

«Коли ми з паном Ле Дріаном подзвонили Лаврову, щоб вплинути на можливість зустрічі в нормандському форматі... Якби я під час розмови сказав, що ми будемо поставляти зброю стороні конфлікту, то розмова була б набагато коротшою», - сказав Маас.

Міністр додав, що Німеччина планує підтримувати Україну іншими шляхами.

«Ми хочемо робити надалі внесок у те, щоб Україна розвивалася економічно, що стосується добробуту населення, ми хочемо також підтримувати інтереси України у сфері безпеки, і ми хочемо зробити внесок у те, щоб на Донбасі запанував мир, це наші пріоритети, і Україна може і надалі на це покладатися», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський різко розкритикував уряд Німеччини за те, що він з 2014 року відмовляється надавати військову допомогу Україні - хоча, на думку українського президента, Німеччина могла б надати військову допомогу Збройним силам України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО