Вірастюка зареєстрували нардепом

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидата від «Слуги народу» Василя Вірастюка народним депутатом, обраним на проміжних виборах у Раду на 87-му окрузі в Івано-Франківській області.

Рішення було ухвалене на засіданні ЦВК у середу, 9 червня. Його підтримали 16 з 17 членів Центрвиборчкому.

«Зареєструвати народного депутата України, обраного на проміжних виборах народного депутата України від 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі №87, Василя Вірастюка», - зачитав текст постанови член ЦВК Андрій Гевко.

Нагадаємо, Вірастюк був визнаний переможцем на виборах ще у квітні 2021 року, але протокол ЦВК був скасований Верховним судом. Суд визнав дії ЦВК протиправними.

19 травня ЦВК після судової тяганини склав новий протокол про результати виборів у 87-му окрузі і знову визнав Вірастюка переможцем. Але конкурент Вірастюка на 87 окрузі Олександр Шевченко знову оскаржив протокол у Верховному суді.

Наприкінці травня Верховний суд частково задовольнив позов Шевченка, зокрема, скасував протокол ЦВК від 19 травня. Але ЦВК подав апеляцію на рішення Верховного суду і виграв її. У червні Велика палата Верховного суду визнала Вірастюка переможцем виборів, які відбулися у 87 окрузі ще 28 березня.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО