Після заяв Лукашенка про переговори в Мінську не може бути й мови – ОПУ

Білорусь тепер не можна вважати нейтральним переговорним майданчиком для проведення зустрічей тристоронньої контактної групи (ТКГ) по Донбасу, оскільки своєю ворожою до України риторикою Олександр Лукашенко виключив будь-яку можливість подальших переговорів у Мінську.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, передає Інтерфакс-Україна.

«Якщо вже ми бачимо таку ворожу риторику від Лукашенка, якщо ми бачимо, що Білорусь припиняє бути нейтральною країною, то і про будь-які переговори в Мінську можна забути. Мінськ більше не може вважатися респектабельною і нейтральною міжнародним майданчиком», - сказав Подоляк.

Радник глави ОПУ нагадав, що Україна і решта цивілізованого світу будуть жорстко реагувати та припиняти будь-які спроби Лукашенка визнати окупований Крим російським, так само як і спроби визнати псевдореспубліки в окупованих районах Донбасу.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко 1 червня заявив, що Білорусь і Росія опрацюють питання про відкриття авіарейсів до Криму. МЗС України повідомило у відповідь, що Україна негайно введе санкції проти Білорусі, якщо її літаки почнуть літати в окупований Крим.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук запропонував перенести переговори по Донбасу в одну з нейтральних країн - Швейцарію або Фінляндію.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО