Засідку в аеропорту Мінська могли планувати не на Протасевича – Nexta

Проведена білоруськими силовиками операція з примусової посадки літака Ryanair в Мінську, ймовірно, могла готуватися зовсім не для опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчини Софії Сапеги, а для лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської.

Про це повідомляє Telegram-канал Nexta Live.

Канал опублікував скріншот з даними про поштову скриньку, з якої невідомі повідомили про мінування літака рейсу Афіни-Вільнюс. Поштову скриньку створили за 9 днів до інциденту — 14 травня, а саме в ці дні Тихановська перебувала в Греції.

Після затримання Протасевича 23 травня радник опозиціонерки Франак Вячорка заявив, що КДБ, швидше за все, хотів таким же чином захопити Тихановську.

«Рівно тиждень тому Світлана Тихановська і я летіли тим же рейсом Ryanair з Афін до Вільнюса, Пролітаючи над Білоруссю. Нам пощастило, ми благополучно дісталися до Вільнюса», - розповів він.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО