Радником Вітренка у «Нафтогазі» стала Світлана Заліщук

Радницею голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка офіційно призначена Світлана Заліщук. У компанії розповіли, чим вона буде займатися.

Про це повідомила пресслужба НАК у понеділок, 31 травня.

У відомстві уточнили, що Заліщук координуватиме взаємодію групи «Нафтогаз» з міжнародними партнерами, зокрема посадовими особами країн G7, і виконувати представницьку функцію високого рівня. Одним з її пріоритетів буде протидія щодо Північного Потоку-2.

«За попередні кілька років команда Нафтогазу домоглася майже неможливого — значного відтермінування добудови Північного потоку-2. Однак до перемоги іще далеко і бій України проти російської геополітичної труби не завершено. Сьогодні ми працюємо над кількома сценаріями зупинки Північного Потоку-2», - заявила сама Заліщук.

У компанії нагадали, що раніше Заліщук працювала зовнішньополітичним радником прем'єр-міністра України і віцепрем'єра з європейської і євроатлантичної інтеграції. Була нардепом VIII скликання і очолювала підкомітет з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету ВР у закордонних справах. Також була членом Української делегацій в ПАРЄ і Парламентського комітету Асоціації з ЄС.

Нагадаємо, Вітренко офіційно став главою «Нафтогазу» наприкінці квітня цього року. У травні Кабмін переобрав Наглядову раду «Нафтогазу».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО