ВООЗ виступила проти втручання політиків у розслідування походження COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) піддала різкій критиці постійне втручання політиків у розслідування, покликане встановити джерело походження коронавірусу.

Про це заявив директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майко Раян на пресконференції в Женеві, повідомляє Deutsche Welle.

«Ми просимо відокремити науку від політики та залишити нас в адекватній, позитивній атмосфері для пошуку відповідей. Політика отруює розслідування. Доводити ВООЗ до ситуації, в якій вона тепер опинилася, несправедливо стосовно вчених. Це ставить організацію в положення, в якому неможливо дати відповіді, що цікавлять світову спільноту», - заявив він.

Як зазначає видання, на ВООЗ чинять сильний тиск, прагнучи змусити організацію почати нове розслідування Походження коронавірусу. Проте у ВООЗ ще не назвали дату запуску другої фази розслідування - спочатку планується дочекатися рекомендацій технічних експертів.

Нагадаємо, 30 березня експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу. Згідно з їхніми даними, COVID-19 вперше був зафіксований в листопаді 2019 року, але його реальне походження так і залишилося таємницею.

Уряди чотирнадцяти країн - США, Австралії, Канади, Чехії, Данії, Естонії, Ізраїлю, Японії, Латвії, Литви, Норвегії, Республіки Корея, Словенії та Великобританії - висловили стурбованість підсумками опублікованої Всесвітньою організацією охорони здоров'я доповіді про походження COVID-19.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО