РФ відреагувала на можливе посилення санкцій ЄС

У Держдумі РФ вважають, що пропозиція глави Європарламенту Давіда Сассолі посилити санкції проти низки російський чиновників є «втручанням у справи РФ» і проявом «русофобії».

Про це повідомляє видання ТАСС, з посиланням на слова голови комітету Держдуми з міжнародних справ Леоніда Слуцького.

Слуцький також заявив, що європарламентарі нібито не наділені «повноваженнями щодо введення рестрикцій».

«Європарламент продовжує лінію на втручання в справи російської держави. Це ще одна заява в цьому ж ключі. Русофобія і антиросійська істерія стали візитівкою європарламентарів», - заявив Слуцький.

Зазначимо, що голова Європейського парламенту Давід Сассолі, якому Росія нещодавно заборонила в'їзд, заявив, що Євросоюзу необхідно посилити санкції проти російських чиновників, а також встановити більш тісні контакти з населенням і громадянським суспільством, підтримувати російських дисидентів, неурядові організації та незалежні ЗМІ.

Також, у Кремлі прокоментували нові санкції України проти російських компаній і громадян. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков зазначив, що нові українські санкції безумовно «не в площині» підготовки до можливої зустрічі двох Президентів - Росії та України. Хорошого впливу на хід цієї підготовки вони не нададуть.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО