Апеляція ВАКС дозволила заочне слідство стосовно дружини екслісника Януковича

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду дозволила заочне розслідування стосовно дружини колишнього голови Державного агентства лісового господарства Віктора Сівця Марини Журавльової, яку НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди та легалізації коштів.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила прокурор САП Наталя Висоцька.

«Апеляційна палата задовольнила скаргу і дозволила заочне розслідування стосовно дружини колишнього голови Держлісагентства», – сказала вона.

До цього слідчий суддя антикорупційного суду відмовив детективу НАБУ і прокурору САП в наданні дозволу на проведення заочного слідства стосовно Журавльової. Після чого САП оскаржила це рішення.

Раніше апеляція ВАКС дозволила заочне розслідування стосовно Сівця.

Нагадаємо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму $3,7 млн та 10,8 млн євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами.

Паралельно у ВАКС слухається справа стосовно одного зі спільників дружини Сівця.

У листопаді 2017 року Інтерпол зняв ексголову Держлісагентства з міжнародного розшуку, тому що суд відмовився застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО