Справа Медведчука: сьогодні суд розгляне апеляцію на домашній арешт політика

У п'ятницю, 21 травня, Київський апеляційний суд розгляне апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції про цілодобовий домашній арешт народного депутата Віктора Медведчука.

«Київський апеляційний суд призначив дату судового розгляду апеляційних скарг у кримінальному провадженні стосовно народного депутата України IX скликання, члена політичної партії «Опозиційна платформа — за життя». Розгляд апеляційних скарг, поданих на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 13 травня 2021 року про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту стосовно підозрюваного М., призначено на 21 травня 2021 року (12:00)», — йдеться у повідомленні пресслужби суду.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 13 травня обрав запобіжний захід нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який підозрюється в держзраді та в порушенні законів і звичаїв війни.

Раніше Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

12 травня Медведчук прибув на допит в Офіс генпрокурора, де ознайомився з підозрою, пред'явленою йому Генеральним прокурором України. З собою він забрав копію документа.

Сам політик назвав справу проти себе політичною і незаконною.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО