ВАКС зобов'язав Венедіктову порушити справу стосовно нардепа Новинського

Вищий антикорупційний суд зобов'язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову порушити кримінальне провадження за фактом можливого протиправного заволодіння майном і надання неправомірної вигоди народним депутатом Вадимом Новинським.

Таке рішення 12 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

На думку заявника у справі, Новинський протиправно захопив заставне майно державного Укрексімбанку, не повернув кредитів на суму 1,7 млрд грн, організував фіктивне банкрутство з метою виведення активів та ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах. До того ж, як вважає заявник, Новинський нібито роздав хабарі службовим особам відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпропетровського міського управління юстиції, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві та посадовим особам, які розслідують справу про заволодіння часткою в статутному капіталі ТОВ «Амстор Трейд».

Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив і зобов'язав Венедіктову порушити кримінальне провадження.

Нагадаємо, ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити справу стосовно посадовців «Енергоатому». Також антикорупційний суд зобов'язував Національне бюро порушити справу стосовно посадовців Дніпра.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО