Антикорупційний суд зобов'язав САП повернути Богатирьовій готівку та золотий злиток

Вищий антикорупційний суд зобов'язав прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повернути готівку та інше майно, вилучене у справі колишньої міністерки охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

Таке рішення 14 травня ухвалив слідчий суддя Сергій Мойсак, повідомляє «Слово і діло».

«Скаргу адвоката Бєляєва Дмитра Петровича, який діє в інтересах (Раїси Богатирьової – ред), на бездіяльність прокурора САП – задовольнити частково. Зобов`язати уповноваженого прокурора повернути майно, що було тимчасово вилучене 04.11.2014 під час проведення обшуку у домоволодінні останньої», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суд скасував арешт грошових коштів на рахунку в Укрексімбанку, а також валюти на рахунках у Правекс-банку в межах справи Богатирьової. Крім того, ВАКС зняв арешт з нерухомості за шістьма адресами, в тому числі з нежитлових приміщень та апартаментів у цій же справі.

До цього суд скасував арешт 30 850 грн, 1650 євро та 1500 доларів; золотого значку Партії регіонів; золотого злитку вагою 2,5 грами; двох золотих сережок і камінців цитрин. Саме про повернення останнього майна і просив адвокат. Суддя скаргу задовольнив і зобов'язав прокурора повернути це майно.

Як відомо, 4 червня апеляційна палата ВАКС вирішила, що Богатирьова не набула статусу підозрюваної в справі про заволодіння коштами. Також судді скасували заочний арешт ексміністра. Колегія вказала, що повідомлення про підозру Богатирьовій було направлено за місцем останнього її проживання, проте одержання документу будь-ким з родичей не підтверджено. Судді зазначили, що органи правопорядку мали в разі відсутності підозрюваної в України вручити підозру представнику житлово-експлуатаційної організації за місцем її останнього проживання.

Нагадаємо, Богатирьова повернулася до України. Пізніше суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави. Ці гроші за неї внесли і ексміністерка вийшла із СІЗО.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО