Російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021» потенційно загрожують Україні – Хомчак

Спільні військові навчання Збройних сил Росії та Білорусі «Захід-2021», проведення яких заплановано на вересень 2021 року, потенційно становлять загрозу для України.

Про це під час засідання Військового комітету НАТО повідомив головнокомандувач збройними силами України Руслан Хомчак, повідомляє пресслужба Генерального штабу.

«Українське військове керівництво не виключає можливості того, що для посилення політичного і військового тиску на Україну, Росія також може використовувати територію та інфраструктуру інших держав», — зазначив він.

Голова Військового комітету НАТО генерал Стюарт піч зазначив, що Росія продовжує дотримуватися моделі створення дестабілізації на українському кордоні, заради чого зосереджує в цих районах війська, намагається ввести обмеження в Чорному морі та обмежити доступ до Азовського моря через Керченську протоку.

Нагадаємо, раніше у світлі відведення військ РФ від українських кордонів в ТКГ заявляли, що приблизно до кінця липня 2021 року Росія почне знову стягувати свої війська до українського кордону під приводом підготовки до військових навчань «Захід-2021».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО