Зеленський вніс в Раду законопроєкт про корінні народи

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради як невідкладний проєкт закону «Про корінні народи України» (№5506).

Про це повідомила пресслужба ОПУ у вівторок, 18 травня.

Як пояснили у Зеленського, документ визначає права корінних народів України та особливості їх реалізації з метою сприяння консолідації та розвиткові української нації, а також розвитку етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності таких народів.

Президент у своєму зверненні до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу зазначив, що затверджена ним у березні цього року Стратегія деокупації Криму визначає як пріоритет відновлення й забезпечення прав кримських татар як корінного народу.

«Впевнений, що у стислі терміни депутати розглянуть і закріплять статус корінних народів України, зокрема кримських татар, і нарешті зроблять те, що відкладали 30 років вісім скликань Верховної Ради і всі попередні президенти», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 18 травня в Україні відзначають день пам'яті жертв геноциду кримських татар. 77 років тому радянська влада почала примусову депортацію кримськотатарського народу з Криму, в результаті чого загинули десятки тисяч людей.

Раніше в МЗС повідомляли, що Україна запросить Росію до участі в платформі щодо деокупації Криму.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО