«Слуга народу» підтримала всі кандидатури нових міністрів і проголосує за них – Арахамія

Парламентська фракція Партії «Слуга народу» схвалила всі запропоновані кандидатури нових міністрів; Олександра Кубракова та Олексія Любченка призначать на посади міністрів інфраструктури та економіки, а головний санітарний лікар Віктор Ляшко стане новим міністром охорони здоров'я.

Про це повідомив голова фракції у Верховній Раді Давид Арахамія під час брифінгу після засідання фракції.

«Питанням були зміни трьох міністрів. На міністра інфраструктури замість Криклія була підтримана кандидатура Кубракова, замість міністра економіки Петрашка - кандидатура Любченка. Зауваження - Любченко пропонується міністром економіки - першим віцепрем'єром... замість Степанова - Ляшко», - сказав Арахамія.

Також Арахамія заявив, що призначення нових міністрів, швидше за все, буде розглядатися 20 травня.

«Є процедурне питання: якщо завтра у нас позачергова сесія, де ми звільняємо трьох міністрів... Щодо Степанова, бо він добровільно не йде з посади, то там дещо інша процедура: спочатку звільнення, потім подання від фракції, потім подання на голову Верховної Ради, а потім голосування. Десь у четвер ми очікуємо, що буде призначення всіх трьох міністрів нових», - додав Арахамія.

Нагадаємо, 14 травня двоє міністрів написали заяви про свою відставку з посад. Піти з постів за власним бажанням хочуть Владислав Криклій та Ігор Петрашко.

Того ж дня до Верховної Ради України надійшло подання прем'єр-міністра України про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО