У «Слузі народу» озвучили причину, через яку хочуть відставки Степанова

Основною причиною, через яку міністра охорони здоров'я Максима Степанова хочуть відправити у відставку, є провал вакцинації від коронавірусу в Україні.

Про це заявив глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Арахамія вказав, що всі успіхи в переговорах про постачання вакцин в Україну - це успіхи не Степанова і не МОЗ, а президента Володимира Зеленського і керівника ОПУ Андрія Єрмака.

Також глава фракції СН підтвердив, що відправляти Степанова у відставку доведеться через Раду і висловив переконання, що депутати звільнять його.

«З великою ймовірністю він буде звільнений. Буде подання на його звільнення, а потім голосування в Раді й там вирішить зал... Якщо немає заяви, тоді ми повинні піти іншим шляхом, який на два дні довше», - додав глава фракції.

Нагадаємо, 14 травня двоє міністрів написали заяви про свою відставку з посад. Піти з постів за власним бажанням хочуть Владислав Криклій та Ігор Петрашко.

Того ж дня до Верховної Ради України надійшло подання прем'єр-міністра України про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, оскільки сам міністр не став писати заяви про відставку.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО