Кличко прокоментував масові обшуки на підприємствах Києва

Мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу і придушенням місцевого самоврядування.

Про це він написав у Telegram у четвер, 13 травня.

Мер нагадав, що обшуки пройшли в «Київзеленбуді», у КП «Спецжитлофонд», в «Київавтодорі», «Київському інституті земельних відносин», «Київміськсвітло» і в департаментах земельних ресурсів і соціальної політики.

«Що стосується подій навколо міської влади. Протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть в махрові часи Януковича!Вриваються на комунальні підприємства, додому до їх керівників. Це якісь нальоти!», - заявив Кличко.

За словами мера, «все, що відбувається, - це тиск на столичну владу і придушення місцевого самоврядування і тиск на нього особисто».

Кличко зазначив, що зараз Київ вивчає питання про впровадження виконкомів. На його думку, це і стало причиною розгортання кампанії з обшуками.

Мер Києва звернувся до правоохоронних органів і закликав не виконувати «злочинні накази». Також він додав, що такі дії по відношенню до міської влади не залишаться без уваги міжнародних партнерів.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що силовики провели обшуки в земельному департаменті КМДА і «Київавтодорі».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО