Зведення ООС: нові обстріли на Донбасі, загинув український військовий

На Донбасі за минулу добу, 22 квітня, збройні формування Російської Федерації 17 раз порушили режим припинення вогню. Загинув один український військовий.

Як повідомили в штабі операції Об'єднаних сил, противники відкривав вогонь з мінометів 82-го і 120-го калібрів поблизу Південного і Зайцеве, а у Красногорівки - ще і з станкових протитанкових гранатометів.

Недалеко від Шумів ворог зробив обстріл з протитанкового ракетного комплексу і мінометів 120-го калібру. Біля Пісків, Золоте-4, Водяне та Павлопіль бойовики обстрілювали позиції ООС з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У передмісті Майорського ворог застосував протитанковий ракетний комплекс, станкові протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

«У результаті обстрілу озброєними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів один військовослужбовець Збройних сил України отримав осколкове поранення несумісне з життям», - повідомили в штабі.

Також вчора українські військові зафіксували два прольоти ворожих безпілотників з перетином лінії розмежування.

З початку поточної доби бойовики ще тричі обстріляли позиції українських військових. Зокрема, вели вогонь поблизу Новоселівки і Авдіївки з мінометів 120-го калібру, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Втрат з початку доби серед українських військових немає.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО