Зеленський підписав закон про призов резервістів в армію без мобілізації

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про призов на військову службу резервістів в особливий період без оголошення мобілізації.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Закон передбачає, що призов резервістів в армію може бути без мобілізації.

Як повідомили в ОПУ, це дозволить оперативно доукомплектувати резервістами військові частини всіх сил оборони держави, чим суттєво підвищити їхню боєздатність під час військової агресії, що стрімко наростає.

Також закон запроваджує новий вид військової служби - військова служба за призовом осіб із числа резервістів у особливий період.

У березні Верховна рада схвалила в другому читанні законопроєкт №3553 про створення територіальних центрів комплектування та соцпідтримки. Цей закон дозволить у разі потреби за добу мобілізувати резервістів.

Нагадаємо, очільник ООС Сергій Наєв розповів, що рівень військової загрози з боку Росії оцінюється, як високий. Загальна чисельність військ Росії на українському кордоні перевищила 103 тисячі військовослужбовців.

У в Кремлі ж заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО