У G7 вітають рішення Зеленського про ліквідацію ОАСК

Посли країн Великої сімки в Україні гаряче вітають ініціативу президента країни Володимира Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці групи в Twitter.

«Посли G7 вітають ініціативу Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва як важливий крок на шляху всебічного реформування судової системи в Україні», - зазначено в заяві G7.

Посли зазначили, що судді нового суду, яким буде замінено ОАСК, повинні пройти ретельну перевірку на доброчесність.

«Важливо, щоб суд, який замінить ОАСК, був створений прозоро, з відбором на основі професійних досягнень і ретельної перевірки на доброчесність. Реформа вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів також важлива для забезпечення високого рівня доброчесності суддів», - заявили посли.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вирішив ліквідувати ОАСК. Законопроєкт з такою ініціативою він подав у Раду як невідкладний. Парламент може розглянути законопроєкт про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва наступного пленарного тижня.

В ОАСК дуже негативно відреагували на такий вчинок Зеленського.

Раніше Веніславський заявляв, що після ліквідації ОАСК його суддям запропонують перевестися в новий суд. Якщо вони не захочуть - їх можуть звільнити.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО