У StateWatch з'ясували, який буде штраф «Лекхіму» за невчасну поставку CoronaVac

Державне підприємство «Медичні закупівлі» продовжує нараховувати пеню ПрАТ «Лекхім», яке не виконало умови договору про постачання першої партії вакцини CoronaVac у кількості 700 тисяч флаконів в строк.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на відповідь ДП «Медичні закупівлі».

У листі зазначається, що «Лекхім» мав поставити в Україну 700 тисяч флаконів китайської вакцини CoronaVac в строк не пізніше 30 днів з дня реєстрації вакцини в одній з визначених країн. Оскільки 4 лютого вакцина була зареєстрована в Китаї, постачання першої партії вакцини в Україну мало відбутись до 6 березня.

За кожен день прострочення «Лекхім» зобов’язаний сплатити 0,1% від ціни продукції, а також 7% за прострочення постачання вакцини у понад 30 днів.

За підрахунками StateWatch розмір пені станом на 14 квітня складає 13,7 мільйони гривень. Штраф складає 24,7 мільйони гривень. Загалом на «Лекхім» має сплатити «Медичні закупівлі» 38,4 мільйона гривень.

Нагадаємо, 30 грудня 2020 року Україна заплатила за майбутню поставку 1,9 млн доз китайської вакцини від COVID-19 CoronaVac аванс 964,3 млн грн.

9 березня Україна схвалила застосування китайської вакцини від коронавірусу розробки Sinovac.

Представники компанії «Лекхім» заявляли, що Sinovac (CoronaVac) планують поставити в Україну до 15 березня.

Але лише 25 березня в Україну доставили першу партію - 200 тисяч доз китайської вакцини.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО