Степанов розповів, хто отримає щеплення вакциною CoronaVac

Читать на русском
Вакцина від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech вже доставляється до регіонів - її будуть застосовувати при вакцинації від COVID певних груп населення.
Слово і діло

Вакцина від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech вже доставляється в регіони - її будуть застосовувати при вакцинації від COVID певних груп населення.

Про це в Facebook повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 12 квітняВ Україні вже вакцинувалися 378 269 людей від COVID-19. До листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 441 989 людей.

За його словами, вакцина CoronaVac буде надана поліцейським, маломобільним групам населення, особам, які за ними доглядають, олімпійцям, паралімпійцям та людям, які братимуть безпосередню участь у проведенні ЗНО.

«Технологія виготовлення вакцини проста і зрозуміла. CoronaVac - інактивована вакцина, тобто на основі «убитого» вірусу. Ми живемо поруч з інактивованих вакцинами десятки років. Найвідоміша всім мамам в Україні - АКДС від дифтерії, коклюшу та правця - інактивована», - додав Степанов.

Раніше повідомлялося про те, що вакцина Sinovac (CoronaVac) пройшла лабораторний контроль в Україні. Але сама вакцинація препаратом ще не почалася.

Нагадаємо, Китай визнав недостатньою ефективність своїх вакцин проти COVID.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: