Війна з Україною обернеться для Росії непідйомними втратами – радник глави ТКГ

Спроба атакувати Україну обернеться для Росії величезними втратами особового складу Збройних сил РФ, оскільки Україна готова до війни, а також нищівними західними санкціями.

Про це заявив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Ми готові. Буде дуже важко. Скажу так, що це буде есхатологічна подія. Тобто подія переломна для нашої історії. І нам буде дуже важко і будуть величезні втрати. Але і російським буде дуже важко і будуть величезні втрати. Загроза переходу до відкритих бойових дій з боку Російської Федерації небезпечна насамперед для самої РФ. Тому що тверезі голови в Росії також говорять, що це стане початком кінця Росії», – сказав Арестович.

Він резюмував, що після бойових зіткнень з Україною російські війська втратять боєздатність, а західні санкції остаточно дотиснуть Росію.

Раніше Арестович заявив, що військове вирішення конфлікту на Донбасі можливе тільки в тому випадку, якщо Україні нав'яжуть такий сценарій розвитку подій.

Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков оцінив перспективи війни з Росією. На його думку, оскільки Україна не планує піддаватися на російські провокації та не дає Кремлю спровокувати себе, ніякої війни з Росією не буде.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО