У Хмельницькому фейкова «міськрада» співпрацювала з Шарієм – СБУ

Служба безпеки України розслідує створення у Хмельницькому фейкової «міської ради». Її псевдодепутати співпрацювали з проросійським пропагандистом Анатолієм Шарієм і виконували завдання з РФ.

Про це повідомляє пресцентр СБУ в середу, 7 квітня.

Слідство встановило, що діяльність псевдодепутатів координували спецслужби Росії. Вони також активно співпрацювали з проросійським пропагандистом Анатолієм Шарієм, якому СБУ повідомила про підозру в державній зраді.

У «депутатів» незаконно створених «органів місцевого самоврядування та державної влади «Республіки Україна» і «територіальної громади міста Хмельницький» правоохоронці виявили:

  • статути фейкових псевдоутворень;
  • печатки і бланки;
  • протоколи засідань;
  • розпорядження, посвідчення і листування самопроголошених органів;
  • агітаційні матеріали.

Також вилучено картки платіжних систем РФ, комп'ютерну техніку, засоби зв'язку та інші матеріали, які будуть залучені до матеріалів справи.

Триває досудове слідство за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ККУ.

Слідчі перевіряють інформацію про причетність підозрюваних до діяльності, спрямованої на захоплення держвлади і повалення конституційного ладу.

Нагадаємо, 16 лютого блогеру Шарію повідомили про підозру в державній зраді. У березні Шарія внесли до бази розшуку МВС. Крім того, суд дозволив затримати його.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО