Україна і Франція будуть виробляти драбини для пожежних машин

Україна і Франція розпочинають ще один спільний проєкт – виробництво висотних драбин для пожежних автомобілів. Сьогодні було підписано відповідний договір із французькою компанією Echelles Riffaund.

Про це у вівторок, 30 березня, повідомили у пресслужбі ДСНС.

Документ підписали голова ДСНС Микола Чечоткін, генеральний директор Echelles Riffaund Бенжамен Кустіє та експортний директор компанії Марк Ларів.

Як зазначив очільник МВС Арсен Аваков, у пожежно-рятувальних підрозділах склалася критична ситуація з сучасними технічними засобами для гасіння пожеж і порятунку людей з висотних будівель. За його словами, наявна техніка експлуатується вже понад 40 років. Тепер же можна говорити про початок технічного переоснащення підрозділів ДСНС.

«Мова йде про виробництво комплексів з підіймачами до 33 і 42 метрів. Однак, важливим аспектом двосторонньої співпраці лишається умова, коли автомобілі французького виробництва будуть складені на українських заводах. Крім того, наші спеціалісти пройдуть навчання у своїх французьких колег», - розповів Аваков.

Вартість контракту складає 300 млн євро. Однак Франція погодилася на умови довгострокового кредитування, яке розраховане на 10 років, додали в ДСНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна закупить у Франції патрульні катери.

«Слово і діло» публікувало детальну інфографіку з наймасштабнішими лісовими пожежами в Україні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО