Росіян, які приїхали до Криму після його окупації, виженуть геть – Рєзніков

Усіх громадян Росії, які переїхали жити на українські території, окуповані Росією - в першу чергу, в Крим - після деокупації виженуть геть.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр України — міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі каналу «Дом».

«Вони не громадяни України, приїхали або добровільно, або насильно. Але вони, по суті, пособники цього злочину, який скоюється офіційною Росією, офіційним Кремлем. Тому їхня доля ... Я не люблю слово «депортація», воно несе дух сталінського режиму. Але українським законодавством передбачено видворення з країни. Це право будь-якої країни», - сказав він.

Водночас російським громадянам, які прибули до Криму законним шляхом, «напевно, питань не буде», додав віцепрем'єр.

Нагадаємо, раніше про те ж говорив глава Меджлісу Рефат Чубаров. За його словами, як тільки Крим буде повернуто під контроль України, всі люди, які оселилися там в період російської окупації, повинні будуть покинути півострів, оскільки вони переселилися туди незаконно.

Нагадаємо, з 20 березня в окупованому Криму почав діяти «указ» президента Росії Володимира Путіна про заборону володіти землею іноземним громадянам.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО