Стало відомо, куди скаржитися українцям, у яких окупанти забирають землю в Криму

Читать на русском
Дії російських окупантів, які крадуть земельні ділянки у громадян України, грубо порушують норми міжнародного права
Офіс ОмбудсменаВідкрите джерело

В Офісі омбудсмена порадили громадянам, у яких окупанти відбирають земельні ділянки в Криму і які ними володіють на підставі українського громадянства, звертатися зі скаргами в прокуратуру АРК.

Про це йдеться в повідомленні офісу омбудсмена.

«Для захисту своїх прав ви можете звернутися в прокуратуру АРК з повідомленням про факт вилучення земельної ділянки, на підставі якого зареєструють кримінальне провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення на території тимчасово окупованого Криму», - сказано в повідомленні.

У прокуратуру потрібно буде надати крім власне заяви про крадіжку земельної ділянки окупантами документи, які підтверджують право власності на ділянку, і документи, які підтверджують крадіжку окупантами земельної ділянки.

У Людмили Денисової також нагадали, що дії російських окупантів грубо порушують норми міжнародного права, зокрема Конвенцію про закони та звичаї війни на суші та Загальну декларацію про права людини.

Нагадаємо, з 20 березня в окупованому Криму почав діяти «указ» президента Росії Володимира Путіна про заборону володіти землею іноземним громадянам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: