У Раді розповіли, що розглянуть на позачергових засіданнях

У парламенті зібрали необхідну кількість підписів для проведення позачергового засідання 30 березня. На ньому планують розглянути ряд питань, в тому числі - і припинення повноважень деяких депутатів.

Про це повідомила нардеп від «Слуги народу» Євгенія Кравчук, пише Інтерфакс-Україна у п'ятницю, 26 березня.

За її словами, на позачерговому засіданні 30 березня депутати пропонують розглянути шість питань, в тому числі заслухати силовиків щодо подій під ОПУ 20 березня і ухвалити проєкт постанови про засудження такого виразу протесту.

Також нардепи розглянуть проєкти постанов про дострокове припинення повноважень депутатів Олександра Скічко та Ігоря Колихаєва, призначення позачергових виборів мера Харкова і Шегинівського сільського голови у Львівській області.

Очікується, що на другому іншому позачерговому засіданні 30 березня, яке має ініціювати президент, розглянуть законопроект про амністію капіталів (№№5155, №5156) та компенсації фізособам-підприємцям та співробітникам підприємств, що постраждали через локдаун (№5300).

Також Рада може розглянути законопроекти про розблокування приватизації №4543, про посилення відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки (4157) і про перелік заборонених до приватизації підприємств (4020).

На порядку денному також очікується проєкт закону №4020 про перелік держкомпаній, заборонених до приватизації повністю або в яких заборонено відчужувати контрольний пакет акцій, що належить державі.

Нагадаємо, напередодні спікер Ради Дмитро Разумков підтвердив, що 30 березня може відбутися відразу два позачергових засідання.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО