Низка країн Євросоюзу поскаржилася на несправедливий розподіл вакцини

Лідери п'яти країн-членів Європейського Союзу зажадали переговорів на вищому рівні для забезпечення «справедливого» розподілу вакцин серед членів ЄС. На їхню думку, при збереженні поточної ситуації ряд країн опиниться в нерівному становищі вже до літа 2021 року.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на західні ЗМІ.

13 березня було опубліковано спільний лист лідерів Австрії, Латвії, Чехії, Словенії та Болгарії. Воно адресоване президенту Європейської Ради Шарлю Мішелю і президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляйен.

«Нинішня система продовжить створювати та поглиблювати велику нерівність між країнами-членами до літа, і деякі зможуть досягти колективного імунітету за кілька тижнів, тоді як інші будуть відставати», - сказано в повідомленні.

Лідери країн-підписантів закликали керівництво Євросоюзу якомога швидше скликати обговорення з цього приводу.

Раніше ВООЗ дозволила застосування вакцини від коронавірусу Janssen компанії Johnson & Johnson. Препарат внесли в екстрений список медпрепаратів.

З березня по грудень 2020 року в країнах ЄС було зафіксовано на 580 тисяч смертей більше, ніж за той же період у 2016-2019 роках. Причиною цього стала епідемія коронавірусу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО