Росії все ще не потрібен мир на Донбасі – Кравчук

Хоча Росія вивчає мирний план з врегулювання ситуації в Донбасі, запропонований Україною, Францією і Німеччиною, публічно вона продовжує заперечувати якесь існування цього плану.

Про це голова української делегації в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук розповів в ефірі телеканалу «Україна 24».

Кравчук зазначив, що переговори в обох форматах - мінському і нормандському - станом на сьогодні фактично зайшли в глухий кут.

«Починаючи з вересня минулого року жодне з питань не вирішене, а навпаки, навіть ті питання, які підіймалися, не вирішені, за якими вже були домовленості. Вони заблоковані під виглядом нових пропозицій, механізмів, а насправді це тільки відволікання від головного питання-врегулювання ситуації на Донбасі», - заявив Кравчук.

Раніше глава офісу президента України Андрій Єрмак заявляв, що Україна за сприяння Німеччини та Франції розробила план відновлення миру на Донбасі, проте Росія поки що цей план не схвалила.

Українська делегація в ТКГ допускає три варіанти дій Росії по Донбасу, зокрема - щодо нового плану з врегулювання ситуації.

При цьому в Кремлі заявили, що Росія не отримувала від України новий план врегулювання ситуації на Донбасі, про розробку якого заявила Україна, так само як і не отримувала ніяких пропозицій про зустріч в рамках нормандського або будь-якого іншого формату.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО