Держбюро розслідувань прийшло з обшуками в ДПЗКУ

Державне бюро розслідувань 12 березня прийшло з обшуками в будівлю Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) з приводу можливого отримання хабаря одним з начальників департаментів за призначення одного з регіональних керівників.

Про це повідомляє ДБР.

«Оперативними працівниками ДБР встановлено, що керівною ланкою Корпорації запроваджено механізм вимагання неправомірної вигоди від підпорядкованих підрозділів за продовження перебування на посаді їх керівників», - наголошується в повідомленні Держбюро.

В ході слідства був офіційно зафіксований факт вимагання керівником одного з департаментів ДПЗКУ хабаря в розмірі 35 тисяч доларів США. Потерпілий - директор однієї з філій, гроші від нього вимагали за забезпечення його подальшого перебування на цій посаді.

«12 березня 2021 року за результатами проведення комплексу скоординованих слідчих розшукових дій слідчими ГСУ ДБР затримано в порядку ст. 208 КПК України вказаного керівника одного з департаментів», - сказано в повідомленні.

Наразі вирішується питання повідомлення про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу.

Раніше народний депутат фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв в ефірі 16+ на skrypin.ua підтвердив, що посада голови ДПЗКУ була однією з головних умов, які виставили на переговори про можливість утворення нового коаліційного уряду.

Нагадаємо, раніше нардеп Олександр Дубинський повідомив, що Тимошенко «гарантувала 19 голосів за бюджет» в обмін на посаду голови ДПЗКУ. Зв'язок між голосуванням Тимошенко за бюджет і призначенням Андрія Власенка керівником Державної продовольчо-зернової корпорації зазначив також нардеп Ярослав Железняк.

Менш ніж за місяць до цього Мінекономіки звільнив Андрія Власенка з посади голови ДП «Укрліктрави». У кеші пошуковика Google збереглася видалена новина міністерства - в ній йшлося про неналежне виконання службових обов'язків Власенка на попередній посаді та незадовільний фінансово-господарський стан очолюваного ним підприємства.

Також ми писали про те, що в лютому 2021 в ДПЗКУ пройшли обшуки. Причиною цих обшуків стала страхова угода на 99 млн грн, укладена командою нового керівництва корпорації на завідомо невигідних для суспільства умовах.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО