Клімкін розповів про нелогічність Мінських угод

Україна підписала низку положень Мінських угод тільки для того, щоб зупинити наступ Росії на Донбасі. Це давало країні можливість виграти час і стабілізувати ситуацію.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю «Європейській правді».

Клімкін зазначив, що спочатку виступав проти пунктів, які передбачають внесення змін до Конституції України.

«Я вважаю, що «Мінськ» - це пакет положень, який внутрішньо нелогічний. Його кожен читає, як хоче. Я вам прямо зараз побудую кілька варіантів «дорожніх карт» виконання «Мінська», які йому не суперечать і повністю відповідають нашим інтересам. Такі карти, до речі, розглядалися, було 15 зустрічей міністрів закордонних справ, на яких Штайнмаєр дуже допомагав», - розповів ексміністр.

В одному з варіантів плану передбачалося передати контроль над російсько-українським кордоном сполученим силам під егідою СММ ОБСЄ. Але Росія цей варіант провалила.

«Лавров тоді в присутності всіх делегацій відмовив зі словами, що це не відповідає нашим (російським - ред.) Інтересам, тому що тоді ви виберете на виборах тих, кого захочете, виберете українських людей і не буде Росії на Донбасі», - зазначив Клімкін.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Мінські угоди з самого початку свого існування були сформульовані таким чином, що в реальності їхнє виконання виявилося абсолютно неможливим.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО