Трамп відмовився від створення власної партії – ЗМІ

Експрезидент США Дональд Трамп під час свого першого після закінчення терміну президентства публічного виступу оголосить, що не планує створювати власну партію, як це стверджують багато ЗМІ в Штатах.

Про це 28 лютого повідомив американський телеканал Fox News.

Так, Трамп закличе Республіканську партію до єдності та представить пропозиції щодо підготовки політичної сили до прийдешніх у 2022 році проміжних виборів в країні.

«Ми не створюємо нових партій і не будемо розділяти нашу міць і силу. Замість цього ми будемо єдині та сильні як ніколи раніше», - йдеться у промові Трампа, стверджують журналісти телеканалу.

Раніше видання The Wall Street Journal і ряд інших американських ЗМІ з посиланням на власні джерела стверджували, що Трамп перед відходом з поста президента неодноразово обговорював з наближеними ідею створення нової політичної сили в країні.

Нагадаємо, Трамп став першим президентом в історії США, якому два рази оголошували імпічмент. Але в обох випадках процедура не закінчувалася успішно в Сенаті, де для визнання провини потрібно набрати дві третини від усієї кількості сенаторів.

9 лютого Сенат Сполучених Штатів проголосував за конституційність процесу по другому імпічменту експрезидента країни Дональда Трампа, а члени Палати представників американського Конгресу заявили, що Сенат США повинен засудити експрезидента Дональда Трампа за підбурювання до заколоту в рамках процесу про імпічмент.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО