Байден оцінив рішення Сенату щодо імпічменту Трампа

Читать на русском
Відмова Сенату США підтримати звинувачення проти експрезидента Дональда Трампа не скасовує їхньої суті.

Відмова Сенату США підтримати звинувачення проти експрезидента Дональда Трампа не скасовує їхньої суті.

Таку заяву зробив сьогодні президент США Джо Байден, коментуючи провал голосування за імпічмент Трампа, повідомляє пресслужба Білого дому.

Байден vs Трамп: які слова найчастіше використовували в інавгураційних промовахПрезидент США Джо Байден в інавгураційній промові багато говорив про демократію, пандемію та об'єднання нації.

«Хоча остаточне голосування не привело до засудження, суть звинувачення не заперечується. Навіть ті, хто виступив проти вироку, наприклад, лідер меншості в Сенаті МакКоннелл, вважають, що Дональд Трамп винен у «ганебному проступку» і «практично і морально відповідальний за провокацію» насильства, розв'язану в Капітолії», - йдеться в заяві Байдена.

Він зазначив, що імпічмент підтримали також сім сенаторів-республіканців.

«Цей сумний розділ в нашій історії нагадав нам про крихкість демократії. Що її завжди потрібно захищати. Що ми маємо бути завжди пильними. Цьому насильству й екстремізму немає місця в Америці. І що у кожного з нас є обов'язок і відповідальність як в американців, і особливо як у лідерів, - захищати правду і перемогти брехню», - сказав президент США.

Нагадаємо, Трамп став першим президентом в історії США, якому два рази оголошували імпічмент. Але в обох випадках процедура не закінчувалася успішно в Сенаті, де для визнання провини потрібно набрати дві третини від усієї кількості сенаторів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: