Окупанти Криму поновили справу проти Бекірова

Так званий «Центральний райсуд Сімферополя» поновив справу проти експолітв'язня, кримського татарина Едема Бекірова.

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у Telegram у понеділок, 22 лютого.

Перше «заочне судове засідання» відбулося 19 лютого 2021 року. Там розглядали справу проти Бекірова по суті та оголосили «обвинувальний висновок».

Денісова підкреслює, що оголошений «обвинувальний висновок» є безпідставним.

«Вважаю, що відновлення судових засідань щодо Бекірова - продовження політичного переслідування країною-окупантом. Засуджую незаконні дії російської влади та прошу міжнародну спільноту продовжувати тиск на неї для припинення політичного переслідування громадян України та звільнення всіх, хто знаходиться в незаконному ув'язненні на території РФ і в Криму», - сказала омбудсмен.

Нагадаємо, в Криму Едема Бекірова звинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Його затримали в грудні 2018 року за в'їзд із Херсонської області на територію півострова. Він був заарештований на два місяці, потім цей запобіжний захід продовжувався, попри те, що він інвалід I групи (ампутована нога), хворий на цукровий діабет, а також переніс інфаркт та операцію на серці.

Як відомо, 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною в форматі «35 на 35». Серед звільнених українців виявився і Едем Бекіров. Незабаром йому зробили серйозну операцію і шпиталізували до реанімації.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО